כללי
מתכון לעוגת דבש בניחוח קינמון
אחד ממאפייני חג ראש השנה הינה עוגת דבש, המהווה את גולת הכותרת של קינוח לאחר ארוחת החג, או בתום ארוחה מפסקת של יום כיפור. קבלו מתכון לעוגת דבש בניחוח קינמון
רשת קפה גרג החליטה השנה לשדרג את עוגת הבש עם תוספת חדשה ההופכת את העוגה לעסיסית, מעניינת ומתוקה אפילו יותר: עוגה דבש בניחוח קינמון. מדובר בעוגת ספוג אוורירית, קלילה, איכותית, עם שילובי טעמים עשירים של נס קפה, קינמון ומוסקט.
המחיר לצרכן: 38 ₪
משקל כ- 550 גרם
הקונדיטורית הראשית של רשת קפה גרג , מירן קל מעניקה לקראת החג מתכון מנצח של עוגת דבש בניחוח קינמון. המתכון קל להכנה, נוח ומהיר. מומלץ להכניס לתבנית אינגליש קייק.
מרכיבים:
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
200 גרם ביצים
1/3 כפית ציפורן
250 גרם שמן
200 גרם סוכר
320 גרם דבש
כף קינמון
1/2 כפית מוסקט
280 גרם משקה נס קפה
150 גרם שקדים פרוזים לבנים לפיזור מעל העוגה
אופן ההכנה:
יש לערבב היטב את הסוכר, דבש, ביצים, קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט והציפורן. לאחר הערבוב יש להוסיף את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. חשוב לוודא שהמרקם חלק וללא גושים. ולבסוף להוסיף את הנס קפה ומערבבים היטב. ולצקת לתוך תבנית אינגליש קייק, לפזר את השקדים הפרוסים מלמעלה.
ולאפות ב- 155 מעלות כ- 40 דקות.